DeFi, şu anda kripto ve blok zinciri alanındaki en sıcak konulardan biri. Bu kadar popüler olmasının nedeni, kullanıcılara sağladığı sayısız faydadır. Finansal araçlar, çok uzun süredir en iyi birkaç seçkinin elindeydi ve DeFi bunu değiştirmeye hazırlanıyor. Şu anda, teklifler, kullanıcı deneyimi ve daha fazlası açısından en üst noktayı hedefleyen birden fazla DeFi projesi var.
Alpha Finance Lab, bir yaşından küçük, ortaya çıkan birçok DeFi yarışmacısından biri. Alpha insanları “dijital varlıkları üzerindeki kontrolü geri alma” konusunda güçlendirmek istiyor. Peki potansiyel kullanıcılara neler sunuyor? Bu sorunun cevabını bu yazıda veriyoruz.
İçindekiler
Alpha Finance Lab Ne Zaman Çıktı?
Alpha 2020 yılının son çeyreğinde piyasaya sürüldü. Alpha ekibi şunları başarmak için yola çıktı:
- Kullanıcıların desteklenen varlıkları yatırması üzerine sürdürülebilir getiri üretimi
- Kalıcı kayıp (IL) varsa riski ortadan kaldırmak veya azaltmak
- Gizlilik odaklı varlık alışverişini kolaylaştırmak
- Halihazırda sağlanan faiz oranlarıyla kredi vermeyi desteklemek
Alpha Finance Lab Nasıl Çalışır?
Alpha Finance Lab, Binance Smart Chain ve Ethereum başta olmak üzere çeşitli ürünleri entegre edecek ve kullanıcılara farklı blok zincirleri deneyimi yaşatacak bir DeFi ekosistemidir. Alpha ekibi, “Alpha ürünleri arasında birlikte çalışabilirlik oluşturarak ve DeFi’nin bir sonraki aşamasını yürütmek için önde gelen ekosistem ortaklarıyla bütünleşerek zincirler arası DeFi ve zincirler arası likiditeyi yönlendirmek” istiyor.
Alpha’da Mevcut Ürünler
Alpha platformu, Binance Chain ve Ethereum arasında birlikte çalışabilecek ve gelecekte daha fazla blockchain platformunu destekleyecek bir ürün karışımı oluşturuyor. Bununla, platformun mevcut tekliflerine bakalım:
Ödünç verme
Alpha, Alpha Lending protokolü aracılığıyla kredi vermeyi destekler. Protokolde, kullanıcılar desteklenen varlıkları yatırarak faiz kazanabilir. Yatırılan varlıklar, kullanıcıların ticaret için borç para almalarını sağlayacak akıllı bir sözleşmeye aktarılacaktır. Borçlular faizi geri ödediğinde, bir havuzda toplanacak ve katkılarına bağlı olarak likidite sağlayıcılarına orantılı olarak verilecektir.
Borç veren olmak istiyorsanız, desteklenen tokenlerden herhangi birini, örneğin Ethereum’u protokole yatırabilirler. Bundan sonra, yatırılan ETH’deki payınızı temsil edecek faiz üreten tokenler olan aIToken’leri (aIETH gibi) alacaksınız.
Borçlanma
Alfa protokolünden borç almak istiyorsanız, öncelikle desteklenen varlıkları teminat olarak yatırmanız gerekir. Bundan sonra, aITokens alacaksınız. Teminatlandırmaya uygun varlıklara bir Kredi-Değer (LTV) oranı atanmıştır. ETH için LTV’nin %70 olduğunu varsayalım. Teminat olarak ETH yatırırsanız, havuzdaki herhangi bir varlığı ve yatırdığınız ETH değerinin %70’ine kadar ödünç alabilirsiniz.
Faiz Oranı
Faiz oranı, varlığın kullanım oranı ile belirlenecektir; diğer bir deyişle, ödünç alınan mevduat tutarıdır. Kullanım oranı ne kadar büyük olursa, faiz oranı da o kadar yüksek olur.
Risk ve Tasfiye
Tasfiye riski, ödünç aldığınız varlıkların toplam değerinin alabileceğiniz maksimum değeri aşmasıdır. Kripto para birimlerinin oynaklığı nedeniyle, ödünç alabileceğiniz maksimum değerden daha düşük bir değerde borç almanız önerilir. Bu, tasfiye riskine karşı sizi rahatlatacaktır.
Alpha Homora
Bu, kullanıcıların likidite madenciliği havuzlarındaki konumlarından yararlanmalarını sağlayan bir protokoldür. Bir kullanıcı olarak protokole, çiftçi, borç veren veya tasfiye memuru olarak katılabilirsiniz. Ayrıca ödül kazanacağınız protokoldeki hataları bularak da katılabilirsiniz.
Alpha Finance Lab Topluluk Stratejileri
Alpha ekibi, projenin büyümesini genişletmek için çeşitli stratejiler yürütmeyi planlıyor.
Bu stratejiler şunları içerir:
- Potansiyel kullanıcılarla etkileşim kurmak için DeFi konferanslarına ve ilgili etkinliklere ev sahipliği yapmak
- Topluluğu teknik güncellemeler hakkında bilgilendirmek için iki haftada bir blog gönderileri yayınlamak
- Sosyal medya kanalları aracılığıyla toplulukla etkileşim kurmak
Gelecek stratejiler arasında şunlar bulunuyor:
- Benzer projelerle ortaklıkları teşvik etmek için Alpha Finance Lab Programını başlatmak
- Verim çiftçiliği programlarının başlatılması
- Diğer endüstri oyuncuları ile ortak verim çiftçiliği programları başlatmak
ALPHA Tokeni
ALPHA, Alpha protokolünün yerel kripto para birimidir ve aşağıdaki mevcut ve planlanmış rollere sahiptir:
Likidite madenciliği: Kullanıcılar, platforma likidite sağlamak için ALPHA tokenleri kazanabilir
Staking: Token sahipleri ALPHA tokenlerini stake edebilir ve platformun gelirinden pay alabilir
Yönetim: ALPHA token sahipleri, proje tekliflerine oy vererek platformun yönetimine katılabilir
Alfa tokenleri aşağıdaki şekilde dağıtıldı:
- Binance launchpad satış tokenleri: %10
- Binance launchpool tokenleri: %5
- Özel satış tokenleri: %13,33
- Likidite madenciliği tokenleri: %20
- Takım ve danışmanların tokenleri: %15
- Ekosistem tokenleri: %36,67
Alpha Finance Lab (ALPHA) Fiyatı Nedir?
Alpha Finance Lab (ALPHA) Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Alpha Coin 2,18TL TL’den işlem görüyor. ALPHA Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 6.96% değişim gösterdi. ALPHA Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $3,586,610 dolar, toplam piyasa değeri ise $52,620,742 dolar seviyesinde.
Alpha Finance Lab (ALPHA) Kaç Dolar
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ALPHA Coin $0.117657 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle ALPHA Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2,8 dolarla kaydetti. Bununla birlikte ALPHA yılın en düşük seviyesini ise 0,2 dolarla belirledi.