Starlink (STARL) kendi topluluğu tarafından yönetilen tamamıyla merkezsiz bir platformdur. STARL token’in esasında bir yanlışlık üzerine hayata geçirildiği belirtiliyor. Bu yanlışlık zaman içerisinde kendi topluluğu tarafından yönetilen bir proje haline dönüştürülmüş. Projenin önceden kazılan kripto parasının olmaması ve kimsenin başlangıçtaki likiditeyle oynayamaması hedeflendi. Starlink projesi bu kriterlere göre tasarlandı. Bu içerik boyunca Starlink platformundan ve ekosisteme sağladığı katkılarda bahsedeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası STARL token’lere yönelik çeşitli verilere de bu içerik boyunca yer veriyor olacağız.
Starlink (STARL) ekibi, projenin web sayfasında ilgi çekici bir iddiaya imza atmış. Ekibe göre STARL platformu, %100 bir şekilde kendi topluluğuyla yönetilen ve sanal hale getirilmiş uzayı hedef almış ilk kripto para projesi. Platformda STARL token’lerin kullanılması planlanıyor. Starl ekosistemi STARL token’ler tarafından yönetiliyor ve bu kripto paralar sayesinde işlevselliğini koruyabiliyor. Starl ekosisteminde yer alan kullanıcılar, sunulan çok sayıda avantaj v hizmetten faydalanıyor. Ekosistemdeki olanaklara örnek vermek gerekirse kullanıcıların sanal uydu alıp satmasından bahsedebiliriz. Starl ekosisteminde yer alan sanal uydular kullanıcılar tarafından alınıp satılabiliyor. Üstelik Starl ekosisteminde alınıp satılabilen tek sanal unsur uydular değil. Bu sanal dünyada uzay mekikleri, sanal tarlalar hatta farklı gezegen sistemleri yer alıyor. Ekibin web sayfasında yer verdiği ifadelere göre Starl ekosisteminde sunulan olanaklar sınırsız nitelikte.
Starl evreni blockchain teknolojisi ve merkeziyetsizlik fikrinin getirdiği gücü kullanmayı hedefliyor. Ekip bu sayede mevcut finansal paradigmaların yeniden şekilleneceğine inanıyor. İnsanların etkileşimi ve sosyalleşmesi yıllar içerisinde gittikçe sanal hale geldi. Teknolojinin hayatlarımıza daha da dahil olmasıyla insanlar işletmeleriyle ve sosyal hayatlarıyla alakalı ilişkileri sanal ortamlara taşıdı. Bunun için de ya laptoplarından ya da akıllı telefonlarından istifade eder hale geldiler. Covid-19 salgının da etkisiyle bu süreç daha da hızlandı ve resmen akıl almaz bir noktaya geldi. Önceleri geçici olarak algıladığımız bu alışkanlıklar gittikçe kalıcı hale geldi. Sonuç olarak da hayat tarzlarımız büyük ölçüde değişti. Starlink (STARL) ekibi güncel trendin farkında olduğunu da gösterecek niteliklerde bir platform tasarladı. Bu platform kullanıcılarının değişen ihtiyaçlarına hitap ediyor. Üstelik dünyadaki en yeni parasal trendlerin de bu platformda düşünüldüğünü söyleyebiliriz.
Starlink (STARL) ne zaman çıktı?
Starlink (STARL) projesinin başlangıcı, piyasadaki diğer kripto paraların çoğundan farklı bir şekilde gerçekleşti. Projenin ne ön satışı ne de başlangıç duyurusu yapıldı. Starl platformu gizlice ve ses getirmeden başlatıldı. Ekibe göre STARL token’ler bu sayede adil ve eşit bir şekilde başlatılabildi. Öte yandan Starlink web sayfasında yer alan tanıtıcı yazıya göre projeye ait bir geliştirici ekip ya da platformun yöneticisi olarak belirlenmiş bir takım yer almıyor. Projenin başlangıç likiditesi Starl platformunun tamamen topluluğa ait bir mecra olarak kalması adına ayarlandı. Buna göre kimsede önceden START token bulundurulmadı. Ya da kimsenin yönetici ekip adı altında STARL token’leri elinde bulundurmasına müsaade edilmedi. Bu durumun oldukça eşitlikçi ve merkeziyetsiz bir platform meydana getirdiğini kabul etmek gerekiyor. Starl ekosistemi bu yönüyle kripto paraların çıkış felsefesine oldukça büyük bir oranda hizmet ediyor.
Starlink (STARL) Fiyatı Nedir?
Starlink (STARL) ekosisteminde kullanılacak kripto para STARL ile ilgili en güncel fiyat verilerine aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Bununla beraber Starl token’lerin tanıtıcı yazısında yer alan verilere göre bu kripto paranın piyasaya toplamda 10 trilyon adet arz edileceği ifade edildi. Bu miktarın tamamının dolaşıma dahil edildiği belirtiliyor. Kripto para piyasasının gösteren tablolarda arka planda kalan STARL token’ler ondan fazla borsada listelenmeyi başarmış. Bu da kripto paranın kullanıcılarıyla buluşabilmesi anlamına geliyor.
Starlink Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STARL token 0,000061TL TL’den işlem görüyor. STARL token fiyatı son 24 saat içerisinde 0.26% değişim gösterdi. STARL token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $1,729,108 dolar, toplam piyasa değeri ise $32,679,780 dolar seviyesinde.
Starlink Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STARL token $0.000003 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle STARL token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,000064 dolarla kaydetti. Bununla birlikte STARL token yılın en düşük seviyesini ise 0,000000009372 dolarla belirledi. Kripto paranın piyasaya çok miktarda arz edildiği düşünülürse fiyatın bu denli düşük olmasına normal gözüyle bakılabilir.
Starlink (STARL) Nasıl Çalışmaktadır?
Starlink (STARL) ekibi sürdürülebilir ve adil bir platform meydana getirerek kripto para kullanıcılarına hizmetler sunmak istiyor. Starl projesinin temel amaçlarından birisinin de insanların eğlenmesinin sağlanması olduğu ifade edilebilir. Platformun temel değerleri arasında merkeziyetsizlik ve topluluk tarafından yönetilme fikirleri yer alıyor. Ekosistemde yer alan sanal evrende kullanıcıların çeşitli ürünleri kullanarak sürece dahil olması sağlanmış. Projenin tanıtıcı evraklarında ekosistemde yer alan sanal uyduların, gezegenlerin, sistemlerin ya da buna benzer unsurların tasvir edildiğini görüyoruz. Starl ekosisteminde yer alan kripto para ise STARL token’ler olarak biliniyor. Bu kripto paraların bir ERC-20 token’i olduğunu biliyoruz. Bütün token’ler dolaşıma dahil edilmiş ve ilk likidite de değiştirilemeyecek şekilde ayarlanmış. Bu kripto para sanal evrendeki kullanıcılar tarafından para birimi şeklinde kullanılacak.
Starlink (STARL) Nasıl Satın Alınır?
Starl token’leri belirli borsalardan satın almak mümkün. Bu borsaların başında Okex, Gate.io ya da ShibaSwap gibi isimler yer alıyor. Kullanıcılar Gate.io borsası üzerinden USDT token’lerini kullanarak STARL token sahibi olabiliyorlar.