Tellor (TRB) blockchain teknolojisinden faydalanan merkezsiz bir platform şeklinde tanımlanabilir. Tellor platformunun Ethereum (ETH) ağındaki akıllı sözleşmeler ile diğer veri kaynakları arasında etkili bir bağlantı sağlaması hedefleniyor. Tellor projesi böylelikle Ethereum ağındaki merkezsiz uygulamaların istifade edebileceği bir hizmeti kullanıma sunacak. Bu içerik boyunca Tellor projesinden, sunduğu avantajlardan, platformun token’i olarak bilenen TRB’lerden ve çeşitli teknik verilerden bahsediyor olacağız.
Tellor (TRB) blockchain temelli ve merkezsiz bir ağ olarak ifade ediliyor. Ethereum ağında yer alan çok sayıda akıllı sözleşmenin dış kaynaklardaki verilerle bağlantılı hale gelebilmesi Tellor ile mümkün hale gelecek. Bu da hem Ethereum ağına hem de ağda yer alan çeşitli platformlara çok sayıda avantaj sunacak bir potansiyele sahip. Bu durumun sürdürülebilirlik açısından olumlu sinyaller verdiği söylenebilir. Zira Ethereum ağında yer alan kripto para projelerinin ve ağda kullanılan akıllı sözleşmelerin sayısı her geçen gün büyük bir oranda yükseliyor. Bu sözleşmelerin bazı konularda yaşadığı sorunlar hususunda imdadına Tellor yetişecek. Merkezsiz finans (DeFi) alanının sorunlarına odaklanan Tellor, sağladığı güvenli ve şeffat platform aracılığıyla kullanıcılarına hizmetler sunuyor. Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse Ethereum ağında yer alan uygulamalar Tellor sayesinde zincir dışındaki ağlarla bağlantı sağlayabilecek. Bu tür olanakları kullanıcılarına sunan platformlara “oracle network” deniliyor. Tellor platformu da bu tanımlamaya uyuyor.
İçindekiler
Tellor (TRB) ne zaman çıktı?
Tellor (TRB) projesi Amerika Birleşik Devletler merkezli bir ekip tarafından 2019 yılında başlatıldı. Geleceğin teknolojileri arasında gösterilen merkezsiz uygulamaları (dApps) merkezine alan proje ekibi sıkı bir çalışmanın ardından bu platformu geliştirdi. Brenda Loya ve Michael Zemrose tarafından kurulan proje kısa süre içerisinde başarılı bir şekilde yol almayı başardı. Brenda Loya halen projenin CEO’luğunu sürdürüyor. Geçmişte çeşitli projelerde önemli statülerde hizmetler sunmuş olan bu isim başarılarıyla sektöründe tanınıyor. Blockchain ve ölçeklenebilirlik alanında da çalışmaları bulunan Loya veri biliminde faaliyetler yürütmüş. Bu isim Birleşik Devletlerin bazı resmi kuruluşlarında da veri incelemelerine yönelik hizmetlerde bulunmuş. Piyasada yer alan diğer projelere göre nispeten yeni diyebileceğimiz Tellor kısa zamanda çok sayıda borsada işlem görmeyi başarmış. Bu da TRB token’lerin çok sayıda kullanıcıya ulaştırıldığı manasına geliyor. Oracle network’lerin ETH ağının iyiliği için faaliyet verdiği düşünülürse bu projenin gelecekte de kendisine yer bulabileceği çıkarımı yapılabilir. Elbette kripto para piyasası sürprizlerle dolu bir ekosistem ve Tellor projesinin faaliyetlerine ne şekilde devam edeceğinin garantisini kimse veremez.
Tellor (TRB) Fiyatı Nedir?
Tellor platformunun kripto parası TRB token’in fiyatına yönelik en güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Tellor ekibi tarafından yayımlanan projenin tanıtıcı evraklarına göre TRB token’lerin piyasaya toplamda ne kadar sunulacağı hususunda bir veriye yer verilmemiş. İçeriğin hazırlandığı anda kontrol edilen veriler göre dolaşımda yaklaşık 2 milyon TRB token yer alıyor.
Tellor Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TRB token 286,89TL TL’den işlem görüyor. TRB token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. Dent token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $4,070,675 dolar, toplam piyasa değeri ise $36,461,478 dolar seviyesinde.
Tellor Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TRB token $15.49 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle TRB token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 147 dolarla kaydetti. Bununla birlikte TRB token yılın en düşük seviyesini ise 16,3 dolarla belirledi.
Tellor (TRB) Nasıl Çalışmaktadır?
Tellor (TRB) platformu kripto para piyasasındaki en büyük değere sahip olan altcoin Ethereum (ETH) ağı üzerine inşa edilmiş. Platformun kripto parası TRB token’ler ise Ethereum standartlarını takip ediyor. Tellor platformu Ethereum ağındaki uygulamaların ağ dışından yani zincir dışından verilerle beslenmesine imkan tanıyor. Bu da Tellor’u kullanışlı bir platforma dönüştürüyor. ETH ağında yer alan binlerce uygulama Tellor platformundan istifade edebilir.
TRB’ler kripto para kullanıcıları arasında Tributes olarak da biliniyor. Bu token’ler Tellor ağında gerçekleşecek işlemlerde kullanılıyor. Yani Tellor ekosisteminin para birimi TRB token’lerdir diyebiliriz. TRB’ler bir tür teşvik programı için de kullanılıyor. Bu sayede sistemin sürdürülebilirliğinin temin edilmesi hedefleniyor. Bir ERC-20 token’i olan TRB’ler madenciler tarafından stake edilebiliyor. Öte yandan bu kripto paraların ağdaki diğer kullanıcıların bazı durumlarda elde ettikleri ödülleri tahsil etmek için de kullanılıyor.
Tellor (TRB) Nasıl Satın Alınır?
Tellor platformunun kripto parası TRB token’leri çok sayıda borsa platformu üzerinde temin edebilirsiniz. Bu platformların başında dünyanın en büyük kripto para alım satım platformlarından Binance yer alıyor. Binance borsasının yanı sıra Coinbase, Huobi Global, Gate.io ya da KuCoin gibi bilindik isimlerin de kullanıcılarına TRB token hizmetleri sunduğu görülüyor. Bu sayılan borsaların tüm dünyadaki en çok kullanıcı sayısına sahip platformlar arasında yer aldığını ve oldukça büyük işlem hacmi değerlerine ulaştıkları söylenebilir. Dünyanın en çok tercih edilen kripto para alım satım platformlarından Binance TRB token’ler için çeşitli işlem çiftleri sunmuş. Bu çiftlere örnek vermek gerekirse USDT, BUSD ve BTC ile oluşturulanlar ifade edilebilir. Buna göre kullanıcılar bu kripto değerlerden herhangi birisiyle Binance üzerinden TRB token sahibi olabilirler.